Let’s make some

Aubergine curry

Make it

voor vier personen - ⏱︎ 35 minuten

STAP 1
Maak de aubergines schoon, snijd deze doormidden en daarna in plakken. Pel en snipper de ui en knoflook.

STAP 2
Doe wat olie in de pan en fruit de ui en knoflook samen met het mosterdzaad aan. Voeg zout en peper toe naar smaak.

STAP 3
Bak de aubergine een voor een in een koekenpan in een flinke laag olie en laat uitlekken op keukenpapier.

STAP 4
Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd in dunne reepjes. Schil en rasp de gember. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Doe ze in de pan samen met de rest van de specerijen, de kokosmelk en het water..

STAP 5
Laat het gerecht ongeveer 20 minuten sudderen. Voeg de aubergine toe en laat nog ongeveer 5 minuten sudderen. Breng het gerecht op smaak met limoensap, zout en peper. Halveer de tomaten en voeg ze toe aan het gerecht. Serveer het gerecht met rijst en koriander.

Ingrediënten:

ONTDEK OOK DEZE RECEPTEN

  • Gegilde Aubergine pizza

    Gegrilde aubergine pizza

    ⏱︎ 40 min

  • Ratatouille traybake

    ⏱︎ 20 min

  • Melanzane

    ⏱︎ 60 min