BereidingswijzeN

Aubergine. Zo doe je dat!
Deze diep paarse groente is ideaal om mee te bakken, toe te voegen aan je traybake en te grillen in de oven. Zet in een handomdraai een lekker gerecht op tafel met deze drie handige bereidingswijzen: bakken, roosteren en grillen.

  • Bakken in de pan

    Goed nieuws: het bakken van aubergine in de pan is gemakkelijker dan je misschien denkt en een essentiële vaardigheid voor elke liefhebber van de Mediterrane keuken! Met een paar simpele tips maak je een gerecht met heerlijk zachte aubergine.

  • Roosteren in de traybake

    Traybake, ofwel aubergine roosteren in de oven, brengt de natuurlijke zoetheid van de groente naar voren. Een krokant randje en een smeuïge binnenkant. Niet moeilijk en het leukste: in 3 minuten is je schaal gevuld en verder is het alleen nog even wachten… easy!

  • Grillen in de oven

    Zin in iets lekkers en makkelijks? Probeer eens gegrilde aubergine. Snij 'm in lange repen voor lasagne of in rondjes voor een Aziatisch wokgerecht: met grillen kun je alle kanten op! Of pof hem in zijn geheel lekker in de oven.