bakken in de pan

“Zacht van binnen en krokant van buiten? Easy: snij 'm en bak 'm met wat bloem in olie.”

Ontdek hoe je deze dieppaarse groente in drie makkelijke stappen in de pan klaarmaakt! Probeer ‘t zelf! 🍆 👇

  • 1. Snijden

    Kies eerst je gewenste formaat, of je nu kiest voor plakken of blokjes, zorg ervoor dat ze ongeveer even groot zijn. Zo gaart alles gelijkmatig. Kleiner is sneller klaar, dus stem het formaat van je aubergine af met de andere groenten in de pan.

  • 2. In de pan

    Aubergine heeft de eigenschap snel vocht en olie op te nemen, wat betekent dat je niet te zuinig moet zijn met de olie. Zo voorkom je namelijk te droog of te taai. Gouden tip: zet het vuur hoog en laat de aubergine ongeveer 10 minuten garen voor een goudbruine, knapperige buitenkant en een zachte binnenkant.

  • 3. Bakken

    Een middelhoog vuur zorgt ervoor dat de buitenkant goudbruin en knapperig wordt en de binnenkant zacht blijft. Lekker blijven roeren, dan garen je groenten gelijkmatig.

    Een hete pan en genoeg olie: zo voorkom je ‘taaie’ aubergine!

KLAAAAAAR. PROBEER ‘T ZELF EENS!

3 x aubergine in de pan

wist je dat?

De aubergine een veelgebruikte vervanger voor vlees is? Dat komt omdat het een stevige groente is, die veel smaak absorbeert en je zo vegetarische gerechten een lekkere twist kunt geven. 

HET AVONTUUR IN DE KEUKEN WACHT OP JE!

De aubergine kun je door zijn vrij neutrale smaak in allerlei gerechten verwerken. Zo kun je 'm ook goed grillen of roosteren in de oven, als traybake bijvoorbeeld.