Let’s make some

Pasta alla norma

Make it

voor vier personen - ⏱︎ 45 minuten

STAP 1
Snijd de aubergine in blokjes van 1,5 cm. Verhit 80 ml olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de aubergine toe en bestrooi met 1 theelepel zout. Bak de aubergine in 8 minuten aan. Laat uitlekken op keukenpapier.

STAP 2
Giet de 2 overgebleven eetlepels olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Voeg knoflook en chilivlokken toe en bak alles al roerend 1-2 minuten tot de knoflook goudbruin is. Voeg de oregano en de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Voeg de tomaten, plet ze in kleinere stukjes en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur halflaag tot laag en laat de saus 5 minuten pruttelen. Doe de aubergine terug in de pan en kook nog 2 minuten.

STAP 3
Breng een pan water met zout aan de kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en bewaar 240ml kookvocht.

STAP 4
Voeg de pasta en 120 ml pasta kookvocht toe aan de saus. Voeg indien nodig meer kookvocht toe tot de saus is ingedikt en de pasta bedekt is met saus.

STAP 5
Verdeel de pasta over 4 borden. Schaaf de Pecorino Romana over de pasta en garneer met de gescheurde basilicumblaadjes.

Ingrediënten:

ONTDEK OOK DEZE RECEPTEN

  • Gegrilde aubergine van de BBQ

    Gegrilde aubergine van de BBQ

    ⏱︎ 20 min

  • Melanzane

    ⏱︎ 20 min

  • Ratatouille traybake

    ⏱︎ 20 min