Let’s make some

Melanzane

Make it

voor vier personen - ⏱︎ 60 minuten

STAP 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aubergine over de lengte in dunne plakken van 0,5cm. Leg de plakken op een bakplaat of in een ovenschaal. Besprenkel de aubergine met olijfolie, zout en peper. Zet de aubergine nu 5 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven

STAP 2
Als de aubergine in de oven staat, maak je de tomatensaus. Snijd de sjalot en knoflook fijn. Verwarm 2 tot 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de sjalot, knoflook en kruiden. Voeg na 3 minuten de gepelde tomaten en blaadjes basilicum toe. Voeg ook een mespunt zout en wat versgemalen peper toe. Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen.

STAP 3
Tijd om de Melanzane op te bouwen. Vet een ovenschaal in met een eetlepel olijfolie en schep een kleine soeplepel tomatensaus in de schaal. Leg 2 plakken aubergine in de schaal en schep hier weer wat tomatensaus overheen. Herhaal deze stappen een aantal keer. Zodra de ovenschaal voor de helft is gevuld, strooi je de helft van de Parmezaanse kaas er overheen. Ga verder met het opbouwen van de laagjes en eindig met de resterende helft van de kaas.

STAP 4
Bak de Melanzane 20 tot 30 minuten goudbruin in de oven. Laat de aubergine 10 minuten afkoelen en verdeel over 4 borden.

Ingrediënten:

ONTDEK OOK DEZE RECEPTEN

  • Pasta alla norma

    ⏱︎ 20 min

  • Ratatouille traybake

    ⏱︎ 20 min

  • Frittata uit de oven met aubergine

    ⏱︎ 30 min