Roosteren

“Lekker laten zitten die schil! De meeste smaak van de aubergine zit er namelijk net onder.”

Aubergine roosteren in de oven: een bijgerecht of de perfecte basis voor je traybake. Volg deze drie simpele stappen en laat de oven het werk doen! 🔥🍆

  • 1. Snijden

    Plakken, blokjes of halve maantjes werken allemaal prima voor roosteren. Houd wel rekening met de andere groenten op je bakplaat, zodat alles gelijkmatig gaart. Snijd stevige groenten zoals wortelen dunner en zachte groenten zoals paprika even dik als aubergines.

  • 2. Insmeren en kruiden

    Doordat aubergine olie snel opneemt, krijg je een smaakvolle, zachte textuur na het roosteren. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is niet al te zuinig zijn met de olie! Besprenkel ruim met olie voor gegarandeerd succes.

    Daarnaast is aubergine vrij neutraal van smaak en absorbeert kruiden en specerijen goed. Ideaal voor de afwisseling en kies je voor een kruidenmix zoals italiaans, provensaals of Ras el Hanout? Dan staat je traybake binnen no-time op tafel.

  • 3. Husselen

    Leg de ingesmeerde en gekruide groenten op een bakplaat of in een ovenschaal. Zorg voor wat ruimte tussen de stukken om ze gelijkmatig te laten roosteren. Hussel na ongeveer 10 minuten zodat alle kanten mooi bruin en knapperig worden.

    Bak je traybake in een voorverwarmde oven op 200°C, en duurt meestal tussen de 20 en 30 minuten, afhankelijk van de dikte van je groenten.

Waar wacht je nog op? Probeer ‘t zelf!

3 x aubergine roosteren

  • Frittata uit de oven met Aubergine

    ⏱︎ 30 min

  • Gevulde aubergine

    ⏱︎ 50 min

  • Gegrilde aubergine pizza

    ⏱︎ 30 min

wist je dat?

Aubergines overal ter wereld op tafel komen? Ze passen perfect in een Italiaanse lasagne of pasta, de Arabische keuken, bijvoorbeeld couscous, of meegebakken in heerlijk Aziatische gerechten. Super veelzijdig dus!

HET AVONTUUR IN DE KEUKEN WACHT OP JE!

De aubergine kun je door zijn vrij neutrale smaak in allerlei gerechten verwerken. Zo kun je 'm ook goed bakken in de pan of grillen in de pan of oven.