Let’s make some
MISO
aubergine
Make it
voor vier personen - ⏱︎ 45 minuten
STAP 1
Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Daarna snijd je de gehalveerde aubergines diagonaal in, zodat een ruitenpatroon ontstaat. Wees voorzichtig: snijd niet te diep door.
STAP 2
Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrijk het met een eetlepel van de sesamolie, op de plek waar de aubergines zo komen te liggen.
STAP 3
Smeer de aubergines in met de sesamolie enLeg de aubergines met de snijkant op het bakpapier, op de plek van de sesamolie. Bak ze 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat het vruchtvlees mooi zacht is geworden en de aubergines beginnen te krimpen.
STAP 4
Haal ze uit de oven en draai ze om. Zet de oven op de grill stand.
STAP 5
Maak ondertussen de miso dressing. Verwarm daarvoor de mirin en sake in een klein pannetje. Breng aan de kook, laat 20 seconden pruttelen en zet het vuurlaag. Roer de miso en de suiker erdoor met een garde, tot de suiker is opgelost.Haal het pannetje van het vuur en voeg de overige eetlepel sesamolie toe.
STAP 6
Bestrijk de aubergines aan de snijkant met de miso dressing. Plaats ze hoog inde oven, vlak onder de grill. Laat ze daar ongeveer 2 minuten grillen, tot de miso aubergines er lekker en glanzend uitzien. Haal ze uit de oven en bestrooi met sesamzaadjes en bosui. Lekker met wat sushirijst en paksoi.
Ingrediënten:
ONTDEK OOK DEZE RECEPTEN
-
Pasta a la norma
⏱︎ 20 min
-
Miso aubergine
⏱︎ 20 min
-
Ratatouille traybake
⏱︎ 20 min