Let’s make some
Couscous-salade
met gebakken aubergine
Make it
voor vier personen - ⏱︎ 30 minuten
STAP 1
Bereid de couscous volgens de verpakking. pers een halve sinaasappel uit in het kokend water en breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel daarna afkoelen.
STAP 2
Maak ondertussen de sinaasappel-mosterd marinade. Meng de mosterd met de rest van het sinaasappelsap, de sinaasappelrasp, knoflook, tijm en twee eetlepels olijfolie. Proef en breng op smaak met zout en peper.
STAP 3
Verwarm een grillpan op middelhoge temperatuur en voeg rijkelijk olie toe. Bak de aubergines 5 minuten per kant tot ze gaar zijn en mooie grillstrepen zijn ontstaan. Leg ze vervolgens in de marinade en laat een kwartier intrekken.
STAP 4
Meng de couscous met de baby spinazie, bosuien, avocado blokjes en de helft van de walnoten.
STAP 5
Verdeel de couscoussalade en aubergine over de borden. Garneer met walnoten en serveer met de overgebleven marinade en eventueel wat extra sinaasappelrasp.
Ingrediënten:
ONTDEK OOK DEZE RECEPTEN
-
Pasta alla norma
⏱︎ 20 min
-
Gevulde aubergine
⏱︎ 30 min
-
Ratatouille traybake
⏱︎ 20 min