Let’s make some

Salade met gepofte aubergine

Make it

voor vier personen - ⏱︎ 50 minuten

STAP 1

Snijd de aubergines in de lengte in en trek de helften iets uit elkaar maar zorg dat ze wel aan elkaar blijven zitten.

STAP 2

Voor de barbecue: smeer de aubergines in met olijfolie en breng op smaak met komijn, zout en peper. Leg de aubergines op een aluminiumschaal en bedek deze met aluminiumfolie.

Pof 40-50 minuten tot de aubergines gaar zijn. Voor de oven: verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de aubergines in een ovenschaal.

Smeer ze in met olijfolie en breng op smaak met komijn, zout en peper. Pof 40-50 minuten en haal uit de oven.

STAP 3

Bereid ondertussen de salade voor. Doe de veldsla in een mengkom samen met de komkommer, avocado, peterselie en de helft van de granaatappelpitjes.

STAP 4

Meng de ingrediënten voor de dressing. Proef en breng op smaak met zout en peper. meng de dressing aan met 1 eetlepel water of eventueel meer tot de dressing de gewenste dikte heeft. Meng 2/3 van de dressing door de salade.

STAP 5

Verdeel de salade over 4 borden en leg op ieder bord een aubergine helft. Verdeel de Griekse yoghurt over de aubergines en garneer met extra granaatappelpitjes en de overige dressing.

Ingrediënten:

ONTDEK OOK DEZE RECEPTEN

  • Pasta alla norma

    ⏱︎ 20 min

  • Gevulde aubergine

    Gevulde aubergine

    ⏱︎ 60 min

  • Ratatouille traybake

    ⏱︎ 20 min